top of page
מרק סלק
מרק מזין, עשיר בסיבים תזונתיים ומצויין לעצירות, הסלק עשיר מכיל נוגדי חמצון החשובים לבריאות החניכיים וטוב לבניית דם במקרים של אנמיה
מצרכים
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לפרוסות
6 סלקים קטנים (לא קלופים אך מקורצפים) חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה (מקורצף, לא קלוף) חתוך לקוביות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד (רצוי טרי)
1 כף אגבה (או סוכר חום)
1/2 כפית קנמון
1 עלה דפנה
מלח, צ'ילי יבש או פלפל שחור
5-6 כוסות מים (עד לכיסוי הירקות אך לא מעבר לכך)
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
מאדים קלות את הבצל ומוסיפים את הגזר
מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה.
מוסיפים את כל הירקות ומכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 ד' עד שהסלקים רכים.
מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים הכל בבלנדר מוט למרק סמיך ולבסוף מוסיפים את הלימון.
bottom of page