top of page

מרק סלק

מרק מזין, עשיר בסיבים תזונתיים ומצויין לעצירות, הסלק עשיר מכיל נוגדי חמצון החשובים לבריאות החניכיים וטוב לבניית דם במקרים של אנמיה

מצרכים

2 כפות שמן זית כתית מעולה 

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך לפרוסות 

6 סלקים קטנים (לא קלופים אך מקורצפים) חתוכים לקוביות 

1 תפוח אדמה (מקורצף, לא קלוף) חתוך לקוביות 

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד (רצוי טרי) 

1 כף אגבה (או סוכר חום) 

1/2 כפית קנמון 

1 עלה דפנה 

מלח, צ'ילי יבש או פלפל שחור 

5-6 כוסות מים (עד לכיסוי הירקות אך לא מעבר לכך) 

1 כף מיץ לימון

אופן הכנה

מאדים קלות את הבצל ומוסיפים את הגזר

מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה.

מוסיפים את כל הירקות ומכסים במים. 

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 ד' עד שהסלקים רכים. 

מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים הכל בבלנדר מוט למרק סמיך ולבסוף מוסיפים את הלימון.

bottom of page